EKH 25 jaar

Posted on: 29-11-2018
Begin jaren negentig liet de overheid de invulling van de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid in hijs- en heftechniek over aan ‘de markt’. EKH nam daar vanaf het eerste moment een voortrekkersrol in. Met vereende krachten werden voor talloze hijs- en hefmiddelen werkvoorschriften opgesteld en opleidingen opgezet.

Op 21 november vierde EKH met ruim 60 leden, genodigden en bestuur haar 25-jarig jubileum. Die dag keken we terug op alles wat er in de loop der tijd is opgezet, ingesteld of gerealiseerd:

  • Werkvoorschriften per hijs- en hefmiddel op basis van wetten en normen
  • Opleidingen voor EKH-keurmeester
  • Examen dat leidt tot een persoonlijk DNV-GL certificaat voor de EKH-keurmeester
  • Waarborgcommissie en examencommissie
  • Toetsing van de Keurmeester door DNV-GL

Niet zonder trots kwamen we tot de conclusie dat EKH en haar leden hét verschil in het veiligheidsniveau van hijs- en hefmiddelen hebben weten te maken. Dat ook de markt dit waardeert, blijkt wel uit de groeiende stroom van veiligheidsrelevante vragen van klanten. Daarnaast heeft de TCVT (de stichting die door de overheid is aangesteld om toezicht te houden op certificatie in onze en andere branches) het volledige EKH-keuringssysteem erkend en in haar keuringsschema’s opgenomen.

We zijn blij dat we al zó lang een zó belangrijke bijdrage kunnen leveren. Ook de komende jaren zullen we dat graag blijven doen.
 

 

Jubileummagazine

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum verscheen een feestelijk magazine met heel veel historische maar ook actuele informatie en fraaie fotografie. Interessant én lezenswaardig. Klik hier of op het magazine hierboven om de digitale variant te bekijken. Heeft u verder nog vragen over EKH, mail dan naar het secretariaat ter attentie van Frans van der Brugh.

 
Back to overview
Share article