Al 25 jaar paraat

Geplaatst op: 17-7-2018
Dit jaar vieren we een bescheiden feestje. EKH bestaat namelijk 25 jaar.


Inderdaad, zó lang is het alweer geleden dat de overheid met haar ‘dereguleringsbeleid’ steeds meer verantwoordelijkheid – dus óók voor veiligheid en arbeidsomstandigheden – bij het bedrijfsleven zélf legde. Voor hijs- en hefmiddelen bleef het ‘slechts’ bij de eis van een jaarlijkse inspectie door een deskundige…

Maar wie was nou precies deskundig? En waaraan diende zo’n inspectie te voldoen? Reden genoeg voor bonafide keuringsbedrijven om de handen ineen te slaan en een goed keuringssysteem te ontwikkelen. Daarmee was de EKH een feit. Dat wil zeggen: de eerste stappen werden gezet om tot een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau te komen.

Wat destijds voorzichtig begon, groeide in de loop der jaren uit tot een brancheorganisatie om rekening mee te houden. Of liever: een kennisinstituut. Met onder meer gestandaardiseerde werkvoorschriften én degelijke opleidingen voor keurmeesters brachten we de veiligheid ook in úw bedrijf en sector naar het allerhoogste niveau. Dat we daar heel trots op zijn, spreekt voor zich.

Later dit jaar staan we nog een keer stil bij onze geschiedenis én – natuurlijk – bij de toekomst van EKH. Dat doen we in een speciaal jubileummagazine dat net als deze nieuwsbrief ook úw mailbox zal bereiken.


Terug naar overzicht
ARTIKEL DELEN