EKH: hét instituut voor veiligheid bij hijsen en heffen

Geplaatst op: 25-08-2015
Met diverse onderdelen van de maatschappij bemoeit de overheid zich nog slechts minimaal. Ze houdt minder toezicht op naleving van regels en wetten, maar toetst vooral achteraf. Ook richtlijnen stelt ze niet meer op. Daarvoor hebben de diverse branches en sectoren zélf hun deskundigen. Zo geldt de EKH als hét instituut voor veiligheid bij alles wat met hijsen en heffen te maken heeft.

EKH-keurbedrijven zijn uw houvast. Als zíj hun werk hebben gedaan, heeft ú zekerheid. En gaat er onverhoopt toch iets mis, dan bewijst u zonder problemen dat het echt toeval was. U heeft er immers aantoonbaar alles aan gedaan wat in uw vermogen lag om de veiligheid in uw bedrijf te waarborgen!
 


Werkvoorschriften en opleiding

Bij de EKH zijn niet minder dan 60 erkende keurbedrijven aangesloten. Zij hanteren de normen en richtlijnen die de EKH opstelde. Deze zijn onverkort overgenomen door de stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport van SZW. Als instituut stelt de EKH voor haar leden de werkvoorschriften op die bij keuring van zowel hijs- en hefgereedschappen als hijskranen moeten worden gevolgd. Keurmeesters worden door de EKH degelijk opgeleid en persoonlijk gecertificeerd. Toetsing en bijscholing van EKH-keurmeesters en keurbedrijven vindt met regelmaat plaats.
 


Maak uw keuze 

De EKH-keurmeesters staan ook voor u klaar. Alle EKH-keurbedrijven die hen in dienst hebben, vindt u op www.ekh.nl. Kijk of uw keurbedrijf daar bij hoort. Zo niet, kies dan voor zekerheid en maak uw keuze. Dan valt er pas écht een last van u af!
 
Op de EKH-website leest u ook alles over wetten, regels, normen, richtlijnen e.d. De moeite van een bezoek meer dan waard!


Terug naar overzicht
ARTIKEL DELEN