EKH en coronavirus COVID-19

Geplaatst op: 24-3-2020
De afgelopen weken heeft het "Corona-virus" een forse opmars gemaakt. De impact is enorm en de samenleving is daardoor al flink ontwricht.

Maatregelen 
De genomen maatregelen door de overheid, in overleg met het RIVM en specialisten, laten geen enkele bedrijfstak ongemoeid. 
Sommige bedrijfstakken zijn daardoor al helemaal stil komen te liggen. Andere kunnen door, zij het dan in aangepaste vormen en/of nieuwe werkmethoden. De zorg en andere hulpverleners bereiden zich voor op de storm die zeer binnenkort in Nederland rond zal gaan.

Keuren hijsmateriaal
Eén van de maatregelen is het zoveel mogelijk vermijden van persoonlijk contact. In de praktijk houdt dat in dat bij veel bedrijven o.a. geen vertegenwoordigers, servicemonteurs, keurmeesters en andere personen meer welkom zijn. Dat is begrijpelijk en noodzakelijk.
Het gevolg daarvan kan zijn dat inspecties en keuringen van hijsmaterieel niet meer tijdig kunnen worden doorgevoerd. Dat kan weer een veiligheidsrisico met zich meebrengen.

Samen de komende tijd door
De bij EKH aangesloten keurbedrijven zijn uitermate deskundig en kennen de grote en kleine risico's. Samen met u kunnen ze een plan opstellen hoe die risico's beperkt kunnen worden. Dat kan variëren van het adviseren over verscherpte gebruikerscontroles tot en met het laten opsturen van te keuren hijsmaterialen. Deze kunnen dan in de werkplaats (in plaats van bij u op locatie) gekeurd worden.

Contact met EKH keurbedrijven
Op de site van EKH vindt u de ledenlijst.
Indien u vragen heeft of meer informatie wil, neem dan contact op. EKH helpt u graag verder.


Terug naar overzicht
ARTIKEL DELEN