Erkende keurbedrijven verenigen: een serieuze taak - EKH - EKH Erkende keurbedrijven verenigen: een serieuze taak - EKH
Home » Nieuws » Erkende keurbedrijven verenigen: een serieuze taak

Erkende keurbedrijven verenigen: een serieuze taak

Geplaatst op: 04 juli 19 -
leestijd: minuten

Als vereniging van erkende keurbedrijven in hijs- en hefmiddelen neemt EKH haar taak zeer serieus. Dat is logisch, want we hebben een naam hoog te houden. Maar – en dat is vele malen belangrijker – de veiligheid van u en uw mensen is in het geding. Wie hijst en heft, loopt risico’s. Dat is nu eenmaal zo. Maar die risico’s kunnen we samen met onze leden en in uw belang wél tot een absoluut minimum beperken.

Hoe we dat inmiddels al meer dan 25 jaar aanpakken? Vooral door kennis te verzamelen en deze met onze leden te delen. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens de drukbezochte ledenvergaderingen die regelmatig plaatsvinden. We praten daar de EKH-bedrijven bij over de laatste ontwikkelingen. Maar ze wisselen ook onderling hun praktijkervaringen uit.

En er is meer! EKH biedt haar leden degelijke werkvoorschriften. Hun keurmeesters leiden we op zodat ze die goed te kunnen interpreteren en ermee kunnen werken. Zowel voor hijskranen als voor hijs- en hefgereedschappen hebben we doeltreffende opleidingen. Haalt een monteur het examen (dat onder toezicht van DNV-GL staat) dan krijgt hij een persoonsgebonden certificaat dat vijf jaar geldig is en mag hij zich EKH-keurmeester noemen.

Neemt u een EKH-erkend keuringsbedrijf in de arm, dan weet u dat het goed zit. U kunt uzelf, uw medewerkers én de Inspectie SZW (‘Arbeidsinspectie’) altijd recht in de ogen kijken.