Oók als het gaat om kettingwerk: veiligheid begint bij aanschaf - EKH - EKH Oók als het gaat om kettingwerk: veiligheid begint bij aanschaf - EKH
Home » Nieuws » Oók als het gaat om kettingwerk: veiligheid begint bij aanschaf

Oók als het gaat om kettingwerk: veiligheid begint bij aanschaf

Geplaatst op: 15 juli 18 -
leestijd: minuten

Hijs- en takelwerkzaamheden zijn in menige productieomgeving dagelijkse kost. Eigenlijk staat niemand nog stil de verplaatsing van vaak zeer zware materialen. Gelukkig komt het niet vaak voor, maar áls er onverhoopt eens iets misgaat…!

Een ongeluk bij hijs- en takelwerk kan grote gevolgen hebben. In de eerste plaats persoonlijk letsel. Of erger natuurlijk: een fatale afloop…! Je moet er niet aan denken! En, vooral lastig en vervelend: schade aan materialen, apparatuur of ander waardevol bezit. Goede kranen, passende hijsmiddelen, degelijke inspectie en keuring én een juiste werkwijze kunnen voorkomen dat de Inspectie SZW (vroeger: Arbeidsinspectie) zware boetes oplegt en verzekeraars u slechts de rug toe keren!

Allesbepalend
Dat het begint bij aanschaf van degelijke apparatuur is duidelijk. Direct daarna gaat het om de juiste hijsmiddelen. Zo is het van groot belang dat afmetingen en typen kettingen (of kettingsamenstellen) passen bij de aard van het hijswerk. Én – logisch – bij het gewicht van de last. De zwakste schakel is immers nog steeds allesbepalend. We adviseren graag als u voor de keuze staat.

Meer dan keuring en onderhoud
EKH-gecertificeerde bedrijven verzorgen verder keuring en onderhoud van takels, kettingwerk, hijsbanden etc. Dat is genoegzaam bekend. Maar we doen meer! U kunt ook bij ons terecht voor degelijke praktijktrainingen en cursussen om te leren hoe je lasten aanslaat en hoe je écht veilig hijst. Informeert u er gerust eens naar. Om de kosten hoeft u het in elk geval niet te laten.

Stel uw vraag
Meer informatie over veilig hijsen en heffen. Vraag uw EKH-bedrijf of gebruik het contactformulier op www.ekh.nl.