EKH: Het beste keurmerk voor hijs- en hefmiddelen - EKH | Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen - EKH EKH: Het beste keurmerk voor hijs- en hefmiddelen - EKH | Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen
Home » Over EKH » EKH keurmerk

EKH-keurmerk

In alle gevallen moeten arbeidsmiddelen op de juiste manier onderhouden worden. Maar sommige arbeidsmiddelen moeten ook worden gekeurd. Bij hijs- en hefgereedschappen is dit vaak het geval. Het keuren van arbeidsmiddelen wordt vaak gedaan door een gecertificeerde EKH-keurmeester. Bij EKH weten we alles over deze keuring én geven we cursussen aan onze EKH-leden.

Lees hier wat EKH nog meer doet

Het keuren van hijs- en hefmiddelen is wettelijk verplicht, maar de mate waarin deze keuringen moeten worden verricht, is voor veel bedrijven niet duidelijk. De reden is dat hier geen eenduidige regelgeving voor bestaat. Eenmaal per jaar keuren is weliswaar verplicht, maar in sommige gevallen is het verstandig dit vaker te doen. De klant draagt zelf de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van materialen. Dit zorgt bij veel bedrijven voor de nodige onzekerheid en vergroot bovendien de kans op ernstige incidenten. Om deze zorgen en risico’s weg te nemen, biedt EKH een officieel veiligheidskeurmerk dat het bewijs vormt dat hef- en hijsapparatuur veilig kan worden gebruikt. Lees hier meer over hijsen en heffen

EKH is geen keurbedrijf van zichzelf, maar vormt een overkoepelende vereniging van EKH-erkende keurbedrijven. De keurmeesters beschikken over ruime vakkennis en worden streng gecontroleerd op de kwaliteit van hun werk. Zij zijn allen persoonlijk gecertificeerd en werken volgens de meest actuele voorschriften.

Keuring door EKH-erkende keurmeesters

Personen die bij EKH zijn opgeleid tot EKH-keurmeester, hebben zowel een theorie- als een praktijkexamen afgelegd. Zij hebben een persoonsgebonden certificaat ontvangen en zijn daardoor aantoonbaar deskundig. Lees hier meer over EKH opleidingen.

Daarnaast worden er specifieke eisen gesteld aan de erkende EKH-bedrijven, namelijk:

 

  • Het bedrijf is ISO-gecertificeerd
  • Het bedrijf wordt jaarlijks zelf gecertificeerd door een onafhankelijk keuringsinstituut.
  • Het bedrijf ondergaat steekproefsgewijze controle van zijn keurmeesters.
  • Tenslotte gaat het bedrijf integer en vakkundig te werk.

Zoek een EKH-erkend bedrijf in uw buurt –>

 

Meer weten over EKH keuringen?

Heeft u vragen over het keuren van arbeidsmiddelen? Vraag meer informatie bij een EKH-bedrijf, vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar 030 – 605 33 44. Wij helpen u graag.