Wandzwenkkraan - EKH | Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen - EKH Wandzwenkkraan - EKH | Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen
Home » Wandzwenkkraan

Wandzwenkkraan

wandzwenkkraan-EKH

Zoals de naam al zegt wordt een wandzwenkkraan aan de muur of aan de wand geplaatst. Hierdoor is de maximale draaicirkel 180 graden. Naast tijdsbesparing kunnen je medewerkers efficiënter werken met een wandzwenkkraan . De wandzwenkkraan kunt u uitrusten met een handtakel of elektrische takel. Wandzwenkkranen zijn bij uitstek geschikt ter ondersteuning bij het beladen van machines of om werkstukken in de goede positie te plaatsen op de werktafel. Ook voor het wisselen van zware werktuigen is een wandzwenkkraan een goede keuze.

Keuren van de wandzwenkkraan

Het is belangrijk dat u uw wandzwenkkraan regelmatig laat keuren om de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen. U als werkgever bent namelijk verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van uw werknemers. Jaarlijkse keuring van uw wandzwenkkranen is dus aan te raden. Tijdens de keuring vraagt de EKH-keurmeester u de documenten die bij de kraan horen te overleggen. Denk aan het kraanboek, de vorige inspectierapporten en certificaten. Ook kan het bedieningspersoneel gevraagd worden naar hun ervaring met de kraan. Hierdoor krijgt de EKH-keurmeester een eerste indruk en kunnen punten naar voren komen waarop extra gelet moet worden tijdens de keuring. Blijken er geen grote gebreken te zijn, dan kan de goedkeuringssticker worden opgeplakt. Is dit wel het geval, dan worden te nemen acties met de opdrachtgever besproken, zoals de uit te voeren reparatie. U kunt met onze handige rekentool op de website berekenen, hoe lang u uw wandzwenkkraan nog veilig kunt gebruiken. Ook voor het keuren van uw loopkraan en andere soorten hijsgereedschappen zoals uw portaalkranenzwenkkraan, uw hoogwerker keuring of voor het keuren onder de kraan zoals hijsklemmenhijsogend-sluitingen en meer, kunt u rekenen op een keurmeester van EKH.

Gebruik de handige rekentool

Keuringstermijn wandzwenkkraan

Jaarlijks dient een wandzwenkkraan een gehele mechanische keuring en beproeving te doorstaan. EKH maakt onderscheid in het keuren van hijs- en hefmiddelen op locatie boven de kraan en onder de kraan. Een wandzwenkkraan behoort tot hijsmiddelen boven de kraan. Wilt u uw wandzwenkkraan laten keuren, dan is het belangrijk de keuring te laten uitvoeren door een deskundige. Al onze leden beschikken over een EKH-keurmeester die de keuring voor u kan uitvoeren. Bekijk onze ledenpagina voor een keurmeester bij u in de buurt.

Ga naar de ledenpagina

Let op: ook als uw wandzwenkkraan wordt goedgekeurd en een CE-markering of certificaat van beproeving krijgt, wil dat niet zeggen dat de hijskraan in de toekomst ook veilig blijft. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, dient u de wandzwenkkraan mogelijk meerdere keren per jaar te laten keuren. Kijk hierbij ook naar de richtlijnen van de fabrikant.