Veilig aanslaan van lasten | EKH - - EKH Veilig aanslaan van lasten | EKH -
Home » Hijsen en heffen » Veilig aanslaan van lasten

Veilig aanslaan van lasten

veilig-aanslaan-van-lasten-EKH

Het verplaatsen van lasten brengt risico’s met zich mee. Als een last niet op de juiste manier wordt aangeslagen, kan hij uit de kraan of takel vallen tijdens het verplaatsen. Als u geluk heeft, is de schade minimaal, maar u moet er niet aan denken dat een persoon geraakt wordt door de vallende last.

Dergelijke hijsincidenten wilt u uiteraard voorkomen en daarom is het van belang om alles te weten over het veilig aanslaan van lasten. Veel risico’s die verbonden zijn aan het aanslaan van lasten zijn te vermijden door een goed beleid bij de aanschaf van de hef- en hijsmiddelen. Dit komt het veilig, verantwoord en efficiënt werken ten goede.

De rol van de Arbowet

De Arbowet speelt ook een belangrijke rol bij het veilig aanslaan van lasten. Deze wet beschrijft namelijk nauwkeurig wat er verwacht wordt van zowel de werkgever als de werknemer. Als we het hebben over veilig werken, dan hebben we het namelijk over een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Lees hier meer over wettelijke bepalingen die gelden bij levering, gebruik, inspecties en keuringen van hijs- en hefmiddelen.

Volg de training Veilig Hijsen

Voor iedereen die meer wil weten en/of leren over het veilig aanslaan van lasten is er de training Veilig Hijsen. Deze wordt gegeven door verschillende EKH-leden, maar is ook te volgen bij VTC. Het is een aanrader om deze training rondom het veilig aanslaan van lasten te volgen.

Werkgever en werknemers krijgen tijdens de training inzicht in waar de risico’s zich bevinden en hoe hiermee om te gaan. Na de training weet iedereen meer over het veilig aanslaan van lasten, waardoor er veiliger gewerkt wordt, er minder (bijna-) ongevallen zijn en het materieel door deskundig gebruik langer meegaat.

Meer weten over het veilig aanslaan van lasten?

Voor wie meer wil weten over het veilig aanslaan van lasten: wij vertellen er graag meer over. Bel gerust naar 030 – 605 33 44 voor meer informatie.