Home » Hijsmiddelen keuren op locatie

Hijsmiddelen keuren op locatie

Hijsmiddelen keuren op locatie? Neem dan contact op met een van de leden van EKH. Brancheorganisatie EKH staat voor Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen.  Hijsmiddelen worden ingedeeld in hijskranen en hijswerktuigen (boven de haak) en hijsgereedschappen (onder de haak). Bij het keuren van hijsmiddelen bij u op locatie maken we bijvoorbeeld onderscheid in loopkranenportaalkranenzwenkkranen, hangbaansystemen en vast opgestelde takels (hijskranen boven de haak) en kettingwerk, haken, touwwerk, hijsklemmenhijsogen, vijzels, d-sluitingen, hijsbanden en hijsbanden (hijsmiddelen onder de haak).

Hijsmiddelen keuren op locatie door een EKH-keurmeester

Hijsmiddelen keuren op locatie doen onze leden voor beide categorieën. In onze ledenlijst kunt u zien welke keurbedrijf van EKH beide categorieën kan keuren of een van de twee categorieën. Onze leden bevinden zich door heel Nederland, dus er is vast een lid bij u in de buurt. U kunt op de kaart de provincie aanklikken zodat de leden in uw provincie automatisch worden getoond of u kunt de lijst doorlopen.

Laat een EKH-keurmeester uw hijsmiddelen keuren op locatie.

Opleidingen EKH

Al onze leden hebben EKH-keurmeesters indienst die de opleiding tot keurmeester met goed gevolg afgelegd. Deze opleiding wordt gegeven door VTC. Ook voor deze opleidingen maken we onderscheid in de EKH-opleiding boven de haak en onder de haak:

  • EKH-opleiding boven de haak: Het doel van deze opleiding is dat de keurmeester aan de hand van het EKH-keuringsrapport zijn bevinden helder en schriftelijk kan rapporteren. Hij dient, met kennis van de EKH-werkvoorschriften, onafhankelijk en zelfstandig de inspectie en keuring van hijskranen te kunnen uitvoeren en rapporteren. Tijdens de opleiding komt zowel de praktijk als theorie aan bod tijdens diverse dagdelen. Het examen bevat een theorie- en praktijkgedeelte. De examenkandidaat moet minstens een 6,0 behalen op beide onderdelen.
  • EKH-opleiding onder de haak: Ook bij deze opleiding dient de keurmeester de EKH-werkvoorschriften van te kennen. Hij moet daarnaast kennis hebben van de verschillende keuringsmethodes. Door zijn ervaring en achtergrond moet hij beschikken over voldoende kennis om een beslissing te nemen of een gedegen advies te geven. Er is dan ook minstens 2 jaar ervaring nodig om te starten met deze opleiding.

Heeft u interesse om de opleiding tot keurmeester te volgen? Meld u zich dan aan via de website van VTC.

Aanmelden opleiding