EKH-certificatie - EKH | Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen - EKH EKH-certificatie - EKH | Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen
Home » Over EKH » EKH certificatie

EKH certificatie: waarborg voor kwaliteit!

certificatie-EKH

EKH kent naast de persoonsgebonden certificatie van keurmeesters ook de certificatie van het EKH-bedrijf zelf. Om EKH-gecertificeerd te kunnen worden moet een lid ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement) gecertificeerd zijn. Daarnaast moet het bedrijf aan diverse EKH-eisen voldoen. Zo moet men aantoonbaar de EKH-werkvoorschriften volgen en gecertificeerde keurmeesters in dienst hebben. Deze vereisten zijn formeel vastgelegd in de EKH-checklist (versie 2020/15). Deze beschrijft de werkwijze die moet worden gevolgd om voor EKH-certificatie in aanmerking te komen.

Tevens dient deze als richtlijn bij de periodieke EKH-audit die jaarlijks bij ieder EKH-bedrijf plaats vindt. De EKH-audit wordt uitgevoerd door een onafhankelijke auditor. Voldoen de bedrijven aan alle voorwaarden dan ontvangen zij het EKH-certificaat en mogen zij het EKH-logo als keurmerk gebruiken (vergelijkbaar met een ISO-certificaat).

Keurbedrijven voor hijs- en hefgereedschappen mogen dan de EKH-productcertificaten voor hijsgereedschappen gebruiken. Keurbedrijven hijskranen mogen dan het EKH-keuringsrapport en de EKH-keuringssticker gebruiken. Als een cliënt niet tevreden is over hoe de keuring verricht is, dan kan een beroep op de onafhankelijke Klachten- en geschillencommissie worden gedaan.