Opleiden tot Keurmeerster - EKH - EKH Opleiden tot Keurmeerster - EKH
Home » Opleiden tot Keurmeerster

Opleiden tot Keurmeerster

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen met betrekking tot het opleiding van Keurmeesters. Staat het antwoord dat u zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.
wet-en-regelgeving-vraag-EKH

Vragen over het opleiding tot Keurmeesters

U kunt beter te rade gaan bij één van de Internationale Klassebureaus, bijvoorbeeld DNV/Lloyds. In het Internationale verdrag voor zeecontainers zijn de klassebureaus aangewezen om deze te (laten) keuren.

Zij alleen mogen een verklaring van geschiktheid afgeven. Zij werken daarbij met door hen gemachtigde personen en reparatiebedrijven.

De opleidingen tot EKH-keurmeesters (Hijsgereedschappen of hijskranen) worden verzorgd door VTC (Verticaal Transport Centrum) in Ede. Zie hiervoor de website van VTC: www.vtc.nl opleidingen

 

Het belangrijkste in de bouw is het waarborgen van de veiligheid van uzelf en uw medewerkers. 

De VTC heeft een aantal passende opleidingen om het hijsen bij u op de bouw of in de industrie zo veilig mogelijk te houden. Denk aan veilig hijsen met een grondverzetmachine, veilig hijsen met hijswerktuigen, veilig hijsen met een hijswerktuig in de watersport en veilig hijsen met de bergingslier. 

De meeste opleidingen hebben een doorlooptijd van een dag, waarna de deelnemer een certificaat krijgt. U hoeft hiervoor geen examen af te leggen. Wilt u wel een officieel examen afleggen voor het behalen van een TCVT-certificaat, dan raden wij u aan de TVCT-opleidingen te bekijken. 

We gaan hieronder kort op sommige opleidingen in. 

  • Aanslaan van lasten: 

Bent u de assistent van de kraanmachinist, ook wel aanpikker, dan assisteert u de machinist bij het aanslaan, verplaatsen en afslaan van de last. Tijdens de eendaagse opleiding behandelen we de hand- en armeisen, de inspectie en het gebruik van hijsgereedschappen, de communicatie met de kraanmachinist en de veiligheid.

  • Veilig hijsen met hijswerktuigen: 

Bent u al werkzaam op een hijswerktuig op een werf en gaat u hier hijswerkzaamheden verrichten, dan is deze eendaagse opleiding iets voor u. We behandelen het inspecteren van hijsgereedschappen, het rijden met een last. Ook komt het bedienen van de machine, veilig hijsen en het plaatsen van lasten aan bod. Profiteer van de praktijktips die we u geven!

  • Veilig werken hijswerktuig categorie mobiele kraan: 

Veilig hijswerkzaamheden uitvoeren op een mobiele kraan op een werf. Deze opleiding duurt drie dagen en behandelt het inspecteren van hijsgereedschappen, het bedienen van de machine, veilig hijsen, het plaatsen van lasten

  • Veilig werken met een hoogwerker SOG: 

Bent u werkzaam in de petrochemische werkplaatsen, installaties of in een laboratorium, dan kunt u de training veilig werken met een hoogwerker SOG volgen. Er zijn drie typen opleidingen mogelijk: 

  • SOG 1B voor de telescoop- en kniktelescoophoogwerkers;
  • SOG 3A voor zelfrijdende schaarliften en éénpersoons verticaal liften 
  • SOG 3B voor mobiele boom hoogwerkers. 

We behandelen onder andere de definitie hoogwerkers, modellen en types, relevante wettelijke bepalingen en het benoemen van onderdelen. Afhankelijk van het type opleiding duurt de opleiding één of twee dagen. Benieuwd naar alle 24 opleidingen? Bezoek de website van VCT.